Nieuwe WordPress website galant.nl is online

Geplaatst op door Tim de Hoog in Nieuws

Galant Vrijwilligersnetwerk is een steunpunt voor het vrijwilligerswerk in de gemeente ’s-Hertogenbosch. In het verleden heeft Ecommany al de Galant website ontwikkeld in combinatie met Phoundry als CMS systeem.

In 2017 heeft Galant aangegeven haar website compleet te willen vernieuwen. De voorkeur ging uit naar WordPress als CMS systeem. Dit jaar heeft Ecommany onder andere ook de WordPress website www.desmaakvanmargot.nl opgeleverd. Ecommany is een onafhankelijke partner voor de ontwikkeling van uw webapplicaties. Wij werken met open source als WordPress en Drupal, maar ook met eigen closed source producten. 

Voor Galant is er niet gekozen voor een  gratis of betaald thema. De website moest een eigen uitstraling krijgen en het grafische ontwerp is gerealiseerd door ons grafisch bureau.

Naast het installeren van WordPress en een eigen thema zijn er nog een aantal plugins geïnstalleerd. Er zijn zo min mogelijk plugins geïnstalleerd om deze veiliger en sneller te maken.

Plugin MailPoet 3 is geïnstalleerd om nieuwsbrieven te versturen. Broken Link Checker zorgt ervoor dat alle interne en externe links blijven werken. Autoptimize wordt gebruikt om alle JS/CSS bestanden te comprimeren en samen met WP Super Cache zorgt dit voor een betere performance van de website.

Ook sociale netwerken zijn belangrijk. Daarom is het thema voorzien van duidelijke knoppen die direct naar de sociale netwerken van Galant gaan. Op de voorpagina worden in een horizontale slider de laatste Twitter tweets getoond.

Voor een optimale SEO score wordt gebruik gemaakt van Yoast SEO, een plugin ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Yoast. Een ideale plugin om je content te verbeteren door met de gegeven tips sitemaps te genereren en een idee te krijgen hoe je content in Google wordt getoond.

Bezoek www.galant.nl

Wij wensen Tamara de Jong van Galant heel veel plezier en succes met de nieuwe website!

Mocht u ook op zoek zijn naar een nieuwe website en heeft u een beperkt budget dan kan WordPress misschien de oplossing zijn. Neem gerust vrijblijvend contact met ons, wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden.

Screenshot voorpagina www.galant.nl.

 Screenshot van voorpagina www.galant.nl.

Screenshot van detailpagina van www.galant.nl.